Известие

Collapse
No announcement yet.

Eл. стъкла

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Поялника не ме плаши. По-скоро не познавам означенията на елементите по схемата. Иначе имам малко повече от общата представа за полупроводниковите елементи, но не са най-силната ми страна. Повече ме бива в механиката и така да ти кажа моята кола я направих преди около три години с шест степенна скоростна кутия. Дори помогнах на колега от Варна да направи и своята. Друг е въпросът, че тук във форума ме оплюха и много ме издразниха.

Comment

Ще се справиш. В това съм повече от сигурен. А каквото не е ясно, ще го изясняваме в движение.
      Като начало намери една монтажна платка (размери 4Х6 см са достатъчни), осигури си елементите и давай да я почваме.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Дадено Когато съм готов елементите ще ти пиша.

Comment

Възловият елемент е схемата 555.
          Води се таймер 555. Много разпространена схема - във всеки магазин за полупроводникови елементи я имат.
          Другите чаркове съм ги писал какви са под схемата. ако трябва мога да ти пратя и снимки, за да придобиеш визуална представа затова кое как изглежда.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Ще опитам без снимка. Всъщност има ли значение, че моята кола е с оригинална аларма и ключовете ми са от тези сгъваемите с двете копчета (едно за отключване и заключване и една за отваряне на багажника).

Comment

Първоначално публикувано от sergo11 Покажи съобщение
              Ще опитам без снимка. Всъщност има ли значение, че моята кола е с оригинална аларма и ключовете ми са от тези сгъваемите с двете копчета (едно за отключване и заключване и една за отваряне на багажника).

Няма значение. Устройството реагира на действието на централното заключване, без значение откъде то се задейства.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

И аз така си помислих ама не знам защо зададох този тъп въпрос Решил съм и да реализирам и пускането на видео сигнал прeз ICS-a

Comment

И аз така си помислих ама не знам защо зададох този тъп въпрос Решил съм и да реализирам и пускането на видео сигнал прeз ICS-a
                  Може. Само трябва да се вземе впредвид това, че видео-входът на ICS - а е RGB. Повечето от съвременните устройства имат други видове изходи и се налага ползването на конвертор към RGB.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Обикновено готовите комфорт модули, които се предлагат на пазара (или поне евтините такива) биват универсални. Т. е. - конструирани са така, че да могат да се внедряват лесно във всякакви автомобили.
                    Това означава, че трябва в най-малка степен да зависят от огромното разнообразие от схемни решения.
                    Единственият начин да се постигне това е да се направят да въздействат директно върху моторите на стъклата.
                    И тук идва проблемът. Управлението на такъв мотор, трябва да е много добре оразмерено със всичките му защити с цел да се избегне възможността да дефектира мотор.
                    Дискутираното в тази тема устройство е съобразено с конкретните особености на модела AR 166. То в този си вид то не е лесно приложимо за други модели, но за сметка на това, работейки в 166, устройството НЕ въздейства директно на моторите на стъклата а само на техните фабрични управляващи модули. Все едно, че някой действа с копчетата на конзолите. Така вероятността да изгори мотор не е по-голяма от ситуацията при която стъклата се затварят ръчно.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Ще реализирам твоята схема. А за RGB сигнала знам. Още се чудя какво устройство за подаване на сигнала да избера от което ще е най лесно да се извади RGB. Но това е коментар за друга тема.

Comment

Ще реализирам твоята схема. А за RGB сигнала знам. Още се чудя какво устройство за подаване на сигнала да избера от което ще е най лесно да се извади RGB. Но това е коментар за друга тема.
                        Да, дискусията за video - то е по-добре да я водим в съответната тема.
                        Аз бих ти препоръчал да изходиш по-скоро от съображения за функционалност и удобство, отколкото това дали има RGB изход. А след като вече е избрано устройството ще се търси решение за съгласуване с ICS-а.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Любо /ecotronic/,благодаря за екстрата с която се сдоби моята каляска!
                          Радвам и се като малко дете и я използвам май....всеки ден
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                            Любо /ecotronic/,благодаря за екстрата с която се сдоби моята каляска!
                            Радвам и се като малко дете и я използвам май....всеки ден
                            Хубаво е, когато човек умее да се радва и на малките неща

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Тайна ли е за какво става въпрос?
                              5 Ланчии зад гърба си!
                              И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

перфектен комфорт модул за 4-те стъкла сътворен от Любо и работещ перфектно без да тормози ел.инсталацията и моторите
                                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                                X